ŠPECIÁLNE VÍNA

  • All
  • Biele
  • Červené
TRAMÍN ČERVENÝ

východoslovenské akostné víno s chráneným označením pôvodu, D.S.C., slamové víno, ročník 2017, biele sladké

Víno sýtej, slamovej farby s typicky pikantným tramínovým buketom a výraznou extraktívnosťou. Chuť je botrytická, fascinuje širokým spektrom nuansí od ovocia v mede až po jemne orieškové tóny v závere.

  • Podávame s: aperitív alebo digestívum, sladké polievky, dezerty, zmrzlina, karamelizované ovocie
  • Vinohradnícky hon: Hrun
    Cukornatosť hrozna: 36° NM
    Obsah cukru vo víne: 174 g
    Obsah kyselín vo víne: 4,5 g
    Obsah alkoholu vo víne: 10,5 %
    Bezcukorný extrakt: 44,8 g
    Podávame pri teplote 10 - 12°C
  • Vyrobených: 1.300 fliaš
  • Balenie: 0,375 l
LITURGICKÉ VÍNO

východoslovenské akostné víno s chráneným označením pôvodu, D.S.C., neskorý zber, ročník 2018, biele polosuché

Vyrobené pre liturgické potreby v zmysle kánona 706 CCEO na základe potvrdenia Mons. Kána Babjaka Sj.Prešovského arcibiskupa a metropolitu, dekrétom číslo 5654 / 2008.

Slnkom zaliaty ročník 2018 sa podpísal pod ovocný buket tohto vína, ktoré je dorobené zo 100 % odrody Rulandské biele.

  • Obsah alkoholu vo víne: 13,0 %
    Podávame pri teplote 10 - 12°C
  • Balenie: 0,75 l 
LITURGICKÉ VÍNO BIELE

Východoslovenské akostné víno s chráneným označením pôvodu, D.S.C., biele suché.

Vyrobené s požehnaním Mons.Jána Babjaka SJ, prešovského arcibiskupa a metropolitu a v súlade s Kánonom 706 CCEO.
Výroba tohto vína určeného na liturgické účely prebieha v zhode s prísahou osoby poverenej výrobou tak, aby boli dodržané všetky podmienky a technologické postupy povolené pri výrobe liturgických vín.
Schválené Gréckokatolíckym Biskupstvom Prešov 7.11. 2007, dekrét č.j. 5654 / 2008.

Za technologické postupy a kvalitu tohto vína ručí osobne technológ a majiteľ spoločnosti Pivnica Tibava s.r.o. pán Kamil Červenka.

  • Podávame pri teplote 10 – 12°C
  • Balenie : 1 l
LITURGICKÉ VÍNO ČERVENÉ

Východoslovenské akostné víno s chráneným označením pôvodu, D.S.C., červené suché.

Vyrobené s požehnaním Mons.Jána Babjaka SJ, prešovského arcibiskupa a metropolitu a v súlade s Kánonom 706 CCEO.
Výroba tohto vína určeného na liturgické účely prebieha v zhode s prísahou osoby poverenej výrobou tak, aby boli dodržané všetky podmienky a technologické postupy povolené pri výrobe liturgických vín.
Schválené Gréckokatolíckym Biskupstvom Prešov 7.11. 2007, dekrét č.j. 5654 / 2008.

Za technologické postupy a kvalitu tohto vína ručí osobne technológ a majiteľ spoločnosti Pivnica Tibava s.r.o. pán Kamil Červenka.

  • Podávame pri teplote 16 – 18°C 
  • Balenie : 1 l
VELTLÍNSKE ZELENÉ

Východoslovenské akostné víno s chráneným označením pôvodu, D.S.C., neskorý zber, ročník 2015, biele suché

Víno vyrobené z ušľachtilého hrozna dopestovaného vo vlastných viniciach na južných svahoch pohoria Vihorlat. Dlhou maceráciou, tvz. ležaním a kvasením na šupkách vzniklo víno medovej farby. Deväť mesiacov v drevenom sude zabezpečuje vínu výraznú, atypickú aromatiku s dlhou dochuťou. Pred podávaním doporučujeme dekantovať. Víno môže obsahovať jemné kryštály vinného kameňa.

  • Farba : medová
  • Vôňa : expresívna, s náznakmi vlašských orechov, škoricového drievka, pomarančovej kôry, prezretých jabĺk a sušeného ovocia
  • Chuť : výrazná so stredne robustným telom a dostatkom trieslovín, dochuť je dlhá, citrusová
  • Podávame s : aperitív, výrazné syry, grilované špeciality
  • Vinohradnícky hon : 1 B
    Cukornatosť hrozna pri zbere : 22° NM
    Obsah cukru vo víne : 6,4 g / l
    Obsah kyselín vo víne : 5,7 g / l
    Obsah alkoholu vo víne : 12,0 %
    Bezcukorný extrakt : 23,2 g / l
    Podávame pri teplote 10 - 12°C
  • Vyrobených : 600 fliaš
  • Balenie : 0,75 l
facebook_page_plugin