Muškát moravský 2017
Východoslovenské akostné víno s chráneným označením pôvodu D.S.C, biele polosuché 2017
Milé mačičky a drahí kocúrikovia, tento mladý muškát moravský pohladí vaše mlsné jazýčky. Víno má krásnu muškátovú arómu pretkanú tónmi marcipánu, medu a cukrovej vaty. V chuti je víno lahodné, so sviežimi kyselinkami, ktoré elegantne harmonizujú so zvyškovým cukrom.
Teplota podávania: 9-11 stupňov
Podávame s: Krevetová nátierka
Recept – ingrediencie: 450 g uvarených kreviet, 3 lyžice masla, 3 lyžice taveného syra, 1 lyžica kyslej smotany, ½ lyžičky mletého muškátového orieška, 1 roztlačený strúčik cesnaku, 1 lyžica citrónovej šťavy, štipka soli a mletého čierneho korenia
Postup: Krevety (okrem jednej) spolu s ostatnými prísadami rozmixujeme. Nátierku preložíme do servírovacej misy a ozdobíme zvyšnou krevetou. Podávame s horúcimi hriankami. Dobrú chuť