ŠPECIÁLNE VÍNA
- All
- Biele
- Červené
TRAMÍN ČERVENÝ
Východoslovenské akostné víno s chráneným označením pôvodu, D.S.C., slamové víno, ročník 2017, biele sladké
Víno sýtej, slamovej farby s typicky pikantným tramínovým buketom a výraznou extraktívnosťou. Chuť je botrytická, fascinuje širokým spektrom nuansí od ovocia v mede až po jemne orieškové tóny v závere.
- Podávame s: aperitív alebo digestívum, sladké polievky, dezerty, zmrzlina, karamelizované ovocie
- Vinohradnícky hon: Hrun
Cukornatosť hrozna: 36° NM
Obsah cukru vo víne: 174 g
Obsah kyselín vo víne: 4,5 g
Obsah alkoholu vo víne: 10,5 %
Bezcukorný extrakt: 44,8 g
Podávame pri teplote 10 - 12°C - Vyrobených: 1.300 fliaš
- Balenie: 0,375 l
LITURGICKÉ VÍNO BIELE
Východoslovenské akostné víno s chráneným označením pôvodu, D.S.C., biele suché.
Vyrobené s požehnaním Mons.Jána Babjaka SJ, prešovského arcibiskupa a metropolitu a v súlade s Kánonom 706 CCEO.
Výroba tohto vína určeného na liturgické účely prebieha v zhode s prísahou osoby poverenej výrobou tak, aby boli dodržané všetky podmienky a technologické postupy povolené pri výrobe liturgických vín.
Schválené Gréckokatolíckym Biskupstvom Prešov 7.11. 2007, dekrét č.j. 5654 / 2008.
Za technologické postupy a kvalitu tohto vína ručí osobne technológ a majiteľ spoločnosti Pivnica Tibava s.r.o. pán Kamil Červenka.
- Podávame pri teplote 10 – 12°C
- Balenie : 1 l
LITURGICKÉ VÍNO ČERVENÉ
Východoslovenské akostné víno s chráneným označením pôvodu, D.S.C., červené suché.
Vyrobené s požehnaním Mons.Jána Babjaka SJ, prešovského arcibiskupa a metropolitu a v súlade s Kánonom 706 CCEO.
Výroba tohto vína určeného na liturgické účely prebieha v zhode s prísahou osoby poverenej výrobou tak, aby boli dodržané všetky podmienky a technologické postupy povolené pri výrobe liturgických vín.
Schválené Gréckokatolíckym Biskupstvom Prešov 7.11. 2007, dekrét č.j. 5654 / 2008.
Za technologické postupy a kvalitu tohto vína ručí osobne technológ a majiteľ spoločnosti Pivnica Tibava s.r.o. pán Kamil Červenka.
- Podávame pri teplote 16 – 18°C
- Balenie : 1 l
VELTLÍNSKE ZELENÉ
Východoslovenské akostné víno s chráneným označením pôvodu, D.S.C., neskorý zber, ročník 2015, biele suché
Víno vyrobené z ušľachtilého hrozna dopestovaného vo vlastných viniciach na južných svahoch pohoria Vihorlat. Dlhou maceráciou, tvz. ležaním a kvasením na šupkách vzniklo víno medovej farby. Deväť mesiacov v drevenom sude zabezpečuje vínu výraznú, atypickú aromatiku s dlhou dochuťou. Pred podávaním doporučujeme dekantovať. Víno môže obsahovať jemné kryštály vinného kameňa.
- Farba : medová
- Vôňa : expresívna, s náznakmi vlašských orechov, škoricového drievka, pomarančovej kôry, prezretých jabĺk a sušeného ovocia
- Chuť : výrazná so stredne robustným telom a dostatkom trieslovín, dochuť je dlhá, citrusová
- Podávame s : aperitív, výrazné syry, grilované špeciality
- Vinohradnícky hon : 1 B
Cukornatosť hrozna pri zbere : 22° NM
Obsah cukru vo víne : 6,4 g / l
Obsah kyselín vo víne : 5,7 g / l
Obsah alkoholu vo víne : 12,0 %
Bezcukorný extrakt : 23,2 g / l
Podávame pri teplote 10 - 12°C - Vyrobených : 600 fliaš
- Balenie : 0,75 l
Ríbezľové víno
Ovocné víno z čiernych ríbezlí, polosladké
Svieže ovocné víno s výraznou arómou ríbezľovej dužiny a lahodným zvyškovým cukrom
- Obsah cukru vo víne : polosladké
Obsah alkoholu vo víne : 11 %
Pôvod : Slovensko - Podávame pri teplote 10 - 12°C
Teplota skladovania 10-12°C - Balenie : 0,750l