VÍNA S CHRÁNENÝM OZNAČENÍM PÔVODU, MAČACIA CAT SÉRIA

  • All
  • Červené
  • Biele
CATbernet 2016

Východoslovenské značkové odrodové víno s chráneným označením pôvodu D.S.C, červené polosuché 2016

Milé mačičky a drahí kocúrikovia, tento lahodný Cabernet sauvignon pohladí vaše mlsné jazýčky. Víno má purpurovú farbu, krásnu vôňu čučoriedok, malín a sliviek. V chuti je krásne ovocné, na podnebí dlhotrvajúce, s podmanivou sladkastou dochuťou pripomínajúcou slivkový lekvár.

  • Teplota podávania: 14-16 stupňov
  • Podávame s: Panacotta s omáčkou z lesného ovocia
  • Recept – ingrediencie: 1 téglik smotana na šľahanie, 1 kus vanilkový struk, 2 lyžice práškový cukor, 3 plátky želatína, 300 g lesné ovocie, 3 lyžice kryštálový cukor, mlieko
  • Postup : Smotanu nalejeme do hrnca spolu s mliekom tak, aby sme mali objem 400 ml. Pridáme vanilkový lusk aj s vyškriabanou dužinou a cukor. Za stáleho miešania smotanu zohrejeme, ale nevaríme! Necháme ju chvíľu postáť a potom ju precedíme. Vmiešame vyžmýkanú želatínu, ktorú sme namočili do studenej vody a hotovým krémom naplníme poháre. Panna cottu vložíme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny. Tesne pred podávaním si v hrnci zohrejeme lesné ovocie s cukrom. Môžeme ho nechať vcelku alebo rozmixovať tyčovým mixérom na omáčku. Horúcou omáčkou prelejeme panna cottu a podávame.
MusCAT 2017

Východoslovenské značkové odrodové víno s chráneným označením pôvodu D.S.C,, biele polosuché 2017

Milé mačičky a drahí kocúrikovia, tento mladý muškát moravský pohladí vaše mlsné jazýčky. Víno má krásnu muškátovú arómu pretkanú tónmi marcipánu, medu a cukrovej vaty. V chuti je víno lahodné, so sviežimi kyselinkami, ktoré elegantne harmonizujú so zvyškovým cukrom.

  • Teplota podávania: 9-11 stupňov
  • Podávame s: Krevetová nátierka
  • Recept – ingrediencie: 450 g uvarených kreviet, 3 lyžice masla, 3 lyžice taveného syra, 1 lyžica kyslej smotany, ½ lyžičky mletého muškátového orieška, 1 roztlačený strúčik cesnaku, 1 lyžica citrónovej šťavy, štipka soli a mletého čierneho korenia
  • Postup: Krevety (okrem jednej) spolu s ostatnými prísadami rozmixujeme. Nátierku preložíme do servírovacej misy a ozdobíme zvyšnou krevetou. Podávame s horúcimi hriankami. Dobrú chuť
facebook_page_plugin